Hoe werkt de Buurtbus Heiloo

Abonnement

Om te kunnen reizen met de Buurtbus Heiloo, moet u abonnee zijn van de Vereniging Buurtbus Heiloo (VBH). U kunt dit abonnement aanvragen via het menu abonnement op deze website. Een abonnement kost  € 25,00 per persoon per kalenderjaar. Na aanmelding en betaling ontvangt u uw abonneepas, die u moet tonen aan de chauffeur. Zorg dat u die bij u hebt als u met de Buurtbus Heiloo wilt reizen!

Het reizen

Als u mee wilt met de Buurtbus Heiloo, kunt u langs de route staan die de bus rijdt (zie ook menu Buurtbus Heiloo/Route en dienstregeling). Steek uw hand op als u de bus aan ziet komen rijden.

Als u instapt, moet u uw abonneepas aan de chauffeur laten zien.

De chauffeur tilt uw rollator in de bus en helpt u zo nodig met het tillen van de boodschappen en instappen.

Hoe werkt de Regiobus Heiloo-Egmond

Vervoersbewijs

Om te kunnen reizen met de Regiobus Heiloo-Egmond hoeft u niet in het bezit te zijn van een abonnement van de vereniging Buurtbus Heiloo. U kunt door gebruik te maken van uw eigen OV-kaart of door een los kaartje te kopen bij de chauffeur met deze bus reizen van Heiloo via Egmond-Binnen en Egmond aan de Hoef naar Egmond aan Zee (en vice versa).

Het reizen

Als u mee wilt met de Regiobus Heiloo-Egmond, kunt u langs de route staan waar de bus doorheen rijdt (zie ook menu Regiobus Heiloo-Egmond/Route en dienstregeling). Steek uw hand op als u de bus aan ziet komen rijden.

Als u instapt, moet u met uw OV-kaart inchecken en bij het verlaten van de bus weer uitchecken.

Een rollator, buggy en/of uw boodschappen kunnen mee in de Regiobus. Als u wilt, kan de chauffeur u helpen met in- en uitstappen en het in- en uitklappen van uw rollator of buggy.