Wie zijn wij

Buurtbus Heiloo

In één uur tijd doorkruist de Buurtbus alle vier de windstreken van Heiloo. Zo komt u makkelijk bij winkelcentra, bibliotheek, station, stadhuis, huisarts, De Loet, Varnebroek, Overkerck, enz. enz. De Buurtbus verzorgt vervoer waardoor mensen langer zelfstandig kunnen blijven, maar bevordert tegelijkertijd ook het sociale contact en gaat eenzaamheid tegen. Dagelijks, behalve op zon- en feestdagen, rijdt de Buurtbus zijn route door Heiloo.

De centrale halte is 't Loo-plein. Elke lus die de bus maakt komt steeds weer uit bij 't Loo-plein. De bus rijdt volgens een vast tijdschema. Onder route en dienstregeling vindt u een overzicht van de vertrektijden en het routekaartje van de bus. Alleen verzamelpunten zoals de Bibliotheek, Stationscentrum en bijvoorbeeld De Loet zijn haltes. Is de bus niet te laat, dan stopt hij daar altijd even. Verder stopt de bus op elke plek van de vaste route waar u wilt in- of uitstappen. U hoeft alleen maar duidelijk uw hand op te steken en rechts van de weg te staan. De chauffeur tilt zo nodig uw rollator voor u in en uit de bus.

Om gebruik te kunnen maken van de Buurtbus moet u een abonnement hebben. Onder abonnement vindt u daar meer informatie over. Uw klachten, maar liever uw tevredenheid, kunt u op onze contactpagina kwijt.

De Buurtbus wordt gereden door vrijwillige chauffeurs. Deze -meestal gepensioneerde- dames en heren stellen hun tijd beschikbaar om u veilig door Heiloo te vervoeren. Het besloten menu voor chauffeurspagina geeft informatie voor hen. Onder chauffeur worden kunt u lezen hoe u zich kunt opgeven als chauffeur.

Regiobus Heiloo-Egmond

In december 2011 heeft Connexxion de dienstregeling van de reguliere bus tussen Heiloo en Egmond aan Zee beëindigd. Daardoor bestond er geen openbaar vervoer-voorziening meer tussen deze plaatsen. Het gemeentebestuur van Heiloo en de provincie Noord-Holland hebben daarop aan de Vereniging Buurtbus Heiloo gevraagd of ze bereid was een Connexxionbus Heiloo – Egmond Binnen - Egmond aan Zee te exploiteren. Samen met de dorpsraad van Egmond Binnen is het gelukt om binnen een half jaar voldoende vrijwillige chauffeurs te vinden om het busproject startklaar te maken. Er is door deze partijen en de gemeente Bergen, provincie N.H., busvervoerder Connexxion en reizigersadviesorgaan ROCOV hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Hiermee is alsnog een openbaar vervoervoorziening tussen deze plaatsen gerealiseerd.

De Regiobus Heiloo-Egmond (Connexxion lijnnummer 408) rijdt overdag een uurdienst op alle dagen, behalve op zon- en feestdagen. Alle ritten sluiten aan op de vertrek- en aankomsttijden van de trein en de reguliere buslijn 167 (Alkmaar - Beverwijk v.v.). Een overzicht van de vertrektijden en het routekaartje van de bus vindt u in het menu onder Regiobus Heiloo - Egmond / Route en dienstregeling.

Om gebruik te kunnen maken van de Regiobus Heiloo-Egmond moet u in het bezit zijn van een OV-kaart. Voorlopig is het nog mogelijk een los kaartje te kopen bij de chauffeur.

De Regiobus wordt gereden door vrijwillige chauffeurs. Deze –meestal gepensioneerde- dames en heren stellen hun tijd beschikbaar om u veilig tussen Heiloo en Egmond te vervoeren. Het besloten menu voor chauffeurs geeft informatie voor hen. Onder chauffeur worden kunt u lezen hoe u zich zèlf kunt opgeven als vrijwillige chauffeur.